teisipäev, 9. detsember 2014

SEMU otsustajatega ehk koostöö kohaliku omavalitsusega

8. – 9. novembril toimus Tsooru rahvamajas teist korda Antsla valla noorteseminar. Kokku oli tulnud ligi 20 aktiivset noort. Seminari korraldas Antsla valla Noortevolikogu, kirjutades Eesti Noorteühenduste Liitu projekti.
Esimene päev möödus avaliku esinemise koolitusega, mida viis läbi OÜ Sebra koolitaja Marek Mekk.  Koolitus oli vahva ning õpilased olid väga rahul. Õhtul toimus playback, mis osutus väga naljakaks.
Teine päev algas loomulikult lõbusa hommikvõimlemisega, millele järgnes koos Antsla Gümnaasiumi huvijuhi Liivia Rebase ja direktori Kalle Jürgensoniga kooli traditsioonide inforing. Peale seda algas oodatud maailmakohvik, mis oli ühtlasi teise päeva peateemaks. Maailmakohvikus arutatakse probleemseid teemasid viies lauas. Igas lauas oli lauajuht, kelleks olid noored. Laudade teemadeks olid:
  1. Kuidas, millal ja miks tunnustada noori? – lauajuht Egely Pruuli(AVNVK esimees)
  2. Mida oodata noorelt ning mida ootab noor täiskasvanult? – lauajuht Egne-Riin Retsnik(AG ÕE president)
  3. Milline noorte ühisüritus oleks äge? – lauajuht Greta Puija(AVNVK)
  4. Milliseid koolitraditsioone hoiaks, muudaks, looks? – lauajuht Kadri Liblik(Antlsa valla noorsootöötaja)
  5. Huviringide mured ja rõõmud – Ferdinand Rauba(AVNVK)
Üritus läks korda ning ideid ja mõtteid tuli. Täname Merle Tombakut ja Kadri Liblikut, kes aitasid noortevolikogu oma energia ja hoolega ning Janika Tõntselit, kes organiseeris meile kehakinnituse. 

Egely Pruuli, Egne-Riin Retsnik 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ööjooks ja katusekontsert 27. august

Antsla valla Noortevolikogu korraldab 27. augustil ööjooksu ja katusekontserti . Sündmus toimub Kobelas, Linda rahvamaja territooriumil ja...